Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Κι άλλη τσάντα πλεκτή με βελόνες

 Και άλλη μια εύκολη τσάντα. Αυτήν την φορά χρησιμοποίησα το νήμα - φιλέ, αυτό που φτιάχνουμε φανταιζί κασκώλ - και για να μην δώσω περιγραφή προφιτερόλ αλά Κωνσταντίνου σε παλιά ελληνική ταινία ή φανεί ότι κάνω προώθηση συγκεκριμένου νήματος, εννοώ αυτό το νήμα
 

το οποίο το έπλεξα διπλωμένο σε πλέξη ζέρσεϊ (καλή ανάποδη) με βελόνες Νο 10, σύμφωνα με σχέδιο από το μαγαζί που αγόρασα το νήμα. Ιδού το αποτέλεσμα:




4 σχόλια:

Ξανθή είπε...

Καλημέρα έχω ένα τέτοιο νήμα που ποτέ δεν έπλεξα κασκόλ γιατί δεν μου άρεσε λες να το κάνω τσάντα;
Φιλιά

Σοφία Ζ. είπε...

Ανεπιφύλακτα Ξανθή μου το συστήνω. Γίνεται πολύ όμορφη τσάντα και αρκετά πιο ελαφριά από το βαμβακερό χοντρό που μοιάζει με μακό κορδέλες.

katerina kaliouri είπε...

Καλησπέρα
Μήπως θα μπορούσατε να μου δώσετε οδηγίες για το πλεξιμο αυτής της τσάντας, γιατί έχω αρκετό τέτοιο νήμα και θα ήθελα να το αξιοποιήσω.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Κατερίνα

Σοφία Ζ. είπε...

Κατερίνα συγγνώμη για την καθυστέρηση, τώρα είδα το σχόλιο. Αφού λοιπόν έχεις το νήμα, θέλεις νο. 10 βελόνες. Ρίχνεις 19 πόντους και πλέκεις ζέρσεϋ (μια σειρά καλή, μια ανάποδη). Μετά από 4 σειρές προσθέτεις ένα πόντο στην αρχή και έναν στο τέλος της σειράς. Μετά από 8 σειρές ακόμη προσθέτεις άλλους δύο πόντους με τον ίδιο τρόπο. Εχεις συνολικά 23 πόντους. Μόλις φθάσεις στο επιθυμητό ύψος της τσάντας, έχεις το νου σου στο να αφαιρέσεις δύο πόντους στο ίδιο περίπου σημείο που προσέθεσες τους δεύτερους πόντους. Μετά μετράς 8 σειρές, αφαιρείς άλλους δύο και συνεχίζεις για 4 σειρές και κλείνεις. Ράβεις τα πλαινά, προσθέτεις χερούλια και έτοιμη η τσάντα.
Αν έχεις και άλλη απορία, πές μου. Καλό Σαββατοκύριακο

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...