Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!

Καλημέρα, Καλό Μήνα και Καλό Καλοκαίρι!

Ο μήνας Ιούλιος πάντα για μένα σήμαινε την αρχή του καλοκαιριού, παρότι και ο Ιούνιος καλοκαιρινός μήνας είναι και ίσως μερικές φορές ακόμη πιο ζεστός...
Όμως οι καλοκαιρινές διακοπές κακά τα ψέματα πέφτουν πάντα μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο!  

Όταν μάλιστα είχα μικρά τα παιδιά μου, συνήθιζα να τα κατεβάζω στο χωριό για διακοπές 1η Ιουλίου. Σημαδιακή ημερομηνία για τουλάχιστον 17 χρόνια. Τα παιδιά κάθονταν μέχρι το Σεπτέμβρη, εγώ και ο άντρας μου εναλλάξ με κοινές διακοπές μιας εβδομάδας, και τον υπόλοιπο χρόνο οι γιαγιάδες.

Τα καλά εκείνα χρόνια, πριν αγριέψουν τα πράγματα,  έπαιρνα μάλιστα άδεια έναν ολόκληρο μήνα, ναι καλά το ακούσατε, έναν ολόκληρο μήνα και σχεδόν πάντα όλο τον Ιούλιο. Οι συνάδελφοι δεν έβρισκαν ελκυστικό τον Ιούλιο οπότε είχα βρει την ησυχία μου και απολάμβανα υπέροχες διακοπές με λιγότερο κόσμο, την εποχή συνήθως που η πρωτεύουσα καιγόταν.

Μπάνια, βόλτες, παιχνίδι, τιτιβίσματα παιδιών από το πρωί έως το βράδυ, στη θάλασσα, στον κήπο, στο στενό,  θερινό σινεμά υπό το φως των άστρων, και το κερασάκι στην τούρτα μια βδομάδα οικογενειακώς σε ένα νησάκι (νησί, μεγαλόνησο, δεν έχει σημασία, εμείς νησάκι το ονομάζαμε).


Χαρά Θεού, μαγεία, στιγμές απόλαυσης και ανεμελιάς. Η ευτυχία εν τέλει βρίσκεται στα πιο απλά πράγματα .....

2 σχόλια:

Ξανθή είπε...

Καλό καλοκαίρι!!και καλό μήνα!!
Να τα πούμε κανένα βραδάκι.

Μαίρη (Ginger) είπε...

χα ποτέ δεν πήρα ένα ολόκληρο μήνα άδεια κι ας δικαιούμαι τα τελευταια αρκετα χρόνια 30 εργασιμες καθε χρονο. Η εταιρια δεν εγκρινει ποτε περισσοτερο απο 2 βδομαδες και με πολλά παρακάλια 3. Δηλαδη τη μιση άδεια. Καλή συνέχεια καλοκαιριού Σοφία μου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...