Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Πλεκτά λουλούδια - καρφίτσες


Λίγες μέρες πριν είχα ξεκινήσει να πλέκω λουλουδάκια με στόχο να τα ράψω στις σκουρόχρωμες μπλούζες της κόρης μου, έτσι να δώσουν λίγο χρώμα στη μουντάδα του χειμώνα.


Το αρχικό σχόλιο ήταν ότι έχουν τρύπα στη μέση, τι να κάνω έκανα μια βόλτα από το Μοναστηράκι και βρήκα ωραιότατες χανδρούλες που τοποθέτησα στη τρύπα και την καλύψαμε την "ατέλεια".


Το επόμενο σχόλιο ήταν ότι αν ραφτούν στις μπλούζες, οι μπλούζες περιορίζονται ως προς τους χρωματικούς συνδυασμούς με τα υπόλοιπα ρούχα. Εκεί μου προέκυψε και η πρακτική σκέψη του πλυσίματος και εγκαταλήφθηκε η ιδέα της μόνιμης ραφής στις μπλούζες.


Επεσε η ιδέα της καρφίτσας. Προσπάθησα αρχικά με κανονική παραμάνα, αλλά μπλιαχ! Δεν στερεωνόταν σωστά με τίποτα! Τότε προέκυψαν οι κορδέλλες για τα μαλλιά. Είχα και τις άλλες φωνές - μετέπειτα "μοντέλα καρφιτσών" -  από το Να λείπει το βύσσινο, να δίνουν ιδέες και να κάνουν παρατηρήσεις, ε και τι να κάνω και εγώ!  Άλλη μια βόλτα στα μαγαζιά πέριξ του Μοναστηρακίου και της Αιόλου - θα κάνω μια ξεχωριστή  ανάρτηση αφιερωμένη σ' αυτήν την γωνιά της Αθήνας που πραγματικά λατρεύω - και βρέθηκα με τα κατάλληλα εξαρτήματα. Αφήστε δε που στη Λεωχάρους βρήκα και καταπληκτικές χάντρες και πέρλες (ψεύτικες βέβαια) από αυτές που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή κοσμημάτων και ορίστε τα  αποτελέσματα.






  




4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σοφία θέλω και εγώ από τα όμορφα λουλουδάκια σου να στολίσω καμιά μπλούζα γιατί τις έχω βαρεθεί και οι καιροί είναι δύσκολοι για ανανέωση της καρδαρόμπας! Ετσι θα τους δώσω μία νότα διαφορετική με πολύ μικρό κόστος. Χαίρομαι για την ιδέα που είχες! Φιλάκια. Θεανώ

Ροδανθη είπε...

Σοφία μου πολύ όμορφα και καλόγουστα τα λουλουδάκια σου. Εγώ είμαι υπέρ του στολίσματος των ρούχων έχω φτιάξει αρκετά με χάντρες και πούλιες.Φιλιά

Μουσική προ-ΠΑΙΔΕΙΑ ''Η Ροδούλα και τα μουσικά της αστεράκια'' είπε...

Τα συγχαρητήρια μου και από δω Σοφία μου. Είναι πάααρα πολύ όμορφα τα λουλουδάκια!
Φιλάκια!

Σοφία Ζ. είπε...

Θεανώ μου κόπιασε να πάρεις!

Ροδάνθη, στείλε φωτογραφίες με αυτά που φτιάχνεις, μου αρέσει να βλέπω χειροποίητα στολίδια.

Σ΄ευχαριστώ και από εδώ Ροδούλα μου για τα καλά σου λόγια. Το εννοώ για την κόρη σου.

Καλό Σ/Κ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...