Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ο Μάιος μας έφθασε, εμπρός βήμα ταχύ!


Ο Μάιος αποτελεί έναν από τους πιο χαρούμενους μήνες του χρόνου για μένα όσο αντίξοες και να είναι οι συνθήκες, κι αυτό γιατί τα πάντα είναι ανθισμένα αυτήν την εποχή, έχει ζέστη (όχι όμως τόση που να μπουχτίζεις), και οι μέρες μου φαίνονται λαμπρές! Άστε δε που μου φέρνει αναμνήσεις από τα Ανθεστήρια που πήγαινα μικρούλα στη Νέα Σμύρνη, και μου έκαναν τόση εντύπωση τα άρματα τα στολισμένα με λουλούδια, οι τριανταφυλλιές που μοσχομύριζαν σε όλους τους κήπους, ναι τότε η Νέα Σμύρνη είχε μονοκατοικίες, όλες με κήπους που συναγωνίζονταν ο ένας τον άλλον σε χρώματα και αρώματα.

Εντάξει, θα μου πείτε ότι φέτος κάνει λίγο πιο πολύ κρύο απ' ότι συνήθως, η Πρωτομαγιά μας έπεσε λίγο βροχερή, το σημαντικότερο δε οι εξετάσεις των παιδιών Γυμνασίου - Λυκείου καθώς και οι Πανελλήνιες ξεκινούν πριν καλά καλά βγει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαϊου και ... από το μέτωπο της Οικονομίας δεν φαίνεται να υπάρχει βελτίωση.


Τι να κάνουμε όμως c' est la vie! Το μόνο που μας μένει - πέραν της υγείας, που πάντα προέχει - είναι η διατήρηση της αισιοδοξίας μας και οι στιγμές χαράς που μπορούμε να πάρουμε από μικρά πραγματάκια, που ίσως για κάποιους φαντάζουν ασήμαντα αλλά για αυτούς στους οποίους αναφέρονται μπορεί να δώσουν γαλήνη και ψυχική ανάταση.


Μια χαρούμενη νότα στη ζωή τη δική μου αποτελούν οι γλάστρες ΜΟΥ  στο μπαλκόνι. Δεν είναι κάτι σπουδαίο, δεν παίρνουν βραβείο διακόσμησης ούτε της απόλυτης περιποίησης, αλλά τα αγαπώ και η όψη τους με αγαλλιάζει.  Μου θυμίζουν - στον ελαχιστότατο βαθμό πρέπει να ομολογήσω - τους κήπους των παιδικών μου αναμνήσεων!


Έχω 7 τριανταφυλλιές (που δυστυχώς φέτος αργούν να ανθίσουν και ... ξέχασα να τις κλαδέψω όταν έπρεπε, αλλά παρόλα αυτά μου ετοιμάζουν ωραία μπουμπούκια). Η μία τριανταφυλλιά μάλιστα είναι ροδοζάχαρη, φερμένη από το Αίγιο (όχι ότι οι άλλες δεν είναι φερμένες από εκεί, δηλαδή), μια ελίτσα στη γλάστρα, αρκετά λουλούδια και φυσικά τις γλάστρες με τα μυρωδικά μου, ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό, δυόσμο, μέντα και λουίζα (λεμονοθύμαρο ήθελα αλλά η μαμά μου λουίζα βρήκε και λουίζα μου έφερε)!







Καλό Μήνα έστω και καθυστερημένα!

7 σχόλια:

Marie είπε...

Ωωωωωω ομορφιές!!! Και εμένα ο Μάης είναι ο μήνας μου! (έχω και τα γενέθλιά μου!) ευωδιάζει η πλάση όλη και τα λουλούδια δίνουν ρεσιτάλ ομορφιάς! Πολλά Μαγιάτικα φιλιά!

Σοφία Ζ. είπε...

Marie μου Μαγιάτικη είσαι; Γι' αυτό η καλλιτεχνική και ρομαντική φύση! Συμφωνώ απόλυτα ότι είναι ο Μάιος είναι ο πιο ωραίος μήνας του χρόνου και ας έχω γεννηθεί εκεί μές στον Οκτώβρη!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Εσύ και η..Γαστερόπληξ με τις γλάστρες της!Πήγαμε μαζί στην ανθοέκθεση και αγόρασε όσα μυρωδικά χορταρικά υπήρχανε!

Unknown είπε...

Τι ωραίες γλάστρες που έχεις Σοφία μου..ωραία χρώματα...έτσι ο Μάιος μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ κι ας έχει ακόμα βροχούλες και μερικά ακόμη κρυάκια...Φιλιά πολλά!!!

Σοφία Ζ. είπε...

Αχτίδα μου ευωδιάζει ο τόπος όταν λίγο τα χαϊδεύεις τα άτιμα. Ασε δε που τα έχεις πρόχειρα και στη κουζίνα!

Εύα μου χαίρομαι που σου αρέσουν! Για να δούμε θα φτιάξει καθόλου ο Μάιος ή έτσι θα μας πάει!

Καλημέρα σε όλους και όλες!

Katerina ante portas είπε...

Έχουμε το μικρόκοσμό μας Σοφία μου, τι να κάνουμε..;)
Έτσι και εγώ, ξεχνιέμαι, μέχρι που τους μιλάω! Σήμερα παραλίγο-αν δεν ντρεπόμουν την απέναντι- να φιλήσω μια μαργαρίτα που ξαφνικά άνθισε καθυστερημένα;) LoL
Tώρα πειραματίζομαι με λαχανικά. Πιπεριές μελιτζάνες Οκ, ντομάτες αποτυχία, περιμένω να δρέψω πατάτες!

Σοφία Ζ. είπε...

Κατερίνα μου πράγματι μικρόκοσμος! Σήμερα πρωί πρωί περνώντας από τη λαϊκή της γειτονιάς μου είχε πάγκο με φυτά (ντόμάτες, πιπεριές 3 ειδών, μελιτζάνες) και μυρωδικά! Αν δεν βιαζόμουν να πάω γραφείο, θα ξεσήκωνα τον πάγκο!
Θέλω φωτογραφίες με τα λαχανικά μόλις με το καλό καρπίσουν!
Καλή εβδομάδα!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...