Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Και άλλα σκουφιά!

Ξεκίνησα να πλέκω σκούφους και ενθουσιάστηκα. Από τότε, όλο και κάποιο σχέδιο καινούργιο έρχεται μπροστά μου. Στις δε ενημερώσεις που λαμβάνω στο email, τα σχέδια ξεμυαλίζουν. Ετσι ολοκλήρωσα δύο ακόμη σκουφιά. Είπαμε ετοιμάζομαι για βαρύ χειμώνα!

Α. Κίτρινο με εναλλαγή από καλτσοβελόντες σε κυκλικές βελόνες και τούμπαλιν


Ένα σκουφί που όταν το ξεκίνησα είπα καλά δεν είμαι για τέτοια εγώ. Δεν είχα ξαναχρησιμοποιήσει καλτσοβελόνες ούτε είχα ξαναχρησιμοποιήσει βοηθητικές για πλεξούδες - κοτσίδες, όπως τέλος πάντων λέγονται τα σχέδια αυτά. Τελικά αποδείχθηκε εύκολο. Όταν το σκουφί τελείωσε είχε αυτήν ακριβώς την όψη
 

Το πιο αστείο ήταν ότι μόλις το τελείωσα, το μούλιασα σε χλιαρό νερό για 20 λεπτα και μετά το άπλωσα με ένα πιάτο προκειμένου να ξεχειλώσει στο κέντρο και να πατικωθούν λίγο τα σχέδια.
δε
Ορίστε το αποτέλεσμα...

Β. Σκουφί με βελονάκι, με αυτιά και πλεξούδες

Αυτό το σκουφί ξεκινα με κορυφή σε άλλο χρώμα και συνεχίζει μετά έως και τα αυτιά στο ίδιο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση και αποφάσισα να το φτιάξω είναι η πλέξη του.


Αλλά και οι πλεξούδες που θυμίζουν Οβελίξ

 


7 σχόλια:

Κική Κωνσταντίνου είπε...

πανεμορφα ειναι!

Ροδανθη είπε...

Σοφία μου περιμένω το κίτρινο χαχαχα!!!Μπράβο χρυσοχέρα τέλεια!!!Να είσαι καλά φιλιά!!!

Ανώνυμος είπε...

Σοφάκι μου τι αριστουργήματα είναι αυτά!!! Καλά και το μοντέλο βέβαια τα αναδεικνύει άψογα... ;-) Πάνω που κρύωσε κι ο καιρός, ο,τι πρέπει είναι! Φιλάκια!

erilia είπε...

Το πλέξιμο είναι το τέλειο σπορ για το χειμώνα. Τα καταφέρνεις πάρα πολύ καλά! Όχι ότι είμαι και καμιά ειδική. Λίγο βελονάκι και πολύ μου πάει. Ζηλεύω που δουλεύεις τόσο ωραία τις βελόνες. Μπράβο σου!!!!! Και επειδή η δημιουργία πρέπει και να αμοίβεται πέρνα από το blog μου που σου έχω βραβείο.

erilia είπε...

Σοφία μου, μην αγχώνεσαι. Βλέπεις ότι εγώ το είχα από το καλοκαίρι. θέλει αρκετό χρόνο, το ξέρω. Με την ηχυσία σου. Φιλιά!!!

SpIrToKoYto είπε...

Θερμές ευχαριστίες και απο εδώ για την συμπαράστασή σας στον Ραδιομαραθώνιο για τα παιδιά της ΚΙΒΩΤΟΥ...-:))

Niatta είπε...

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...